Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ…

Πρέπει να λύσουμε το Κυπριακό, και μετά το κυπριακό αέριο, μαζί με το ισραηλινό, μπορεί να διοχετευθεί μέσω της Κύπρου στην Τουρκία και από εκεί στην ΕΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζοντας την οδό αυτή ως τη λογικότερη και την λιγότερο ακριβή, ενώ τη συνέδεσε και με την υδροδότηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως «οι υδρογονάνθρακες αν χρησιμοποιηθούν καταλλήλως μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης στη δημιουργία συνθηκών για μια κατάσταση από την οποία όλοι θα κερδίζουν (win-win)», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στις νέες σχέσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ της μελλοντικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Κύπρου και της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας κ.α.

Σε άλλη ερώτηση, είπε και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι της γενιάς του υπέφεραν.

Σε συγκεκριμένες περιόδους τα κύρια θύματα ήταν οι Τουρκοκύπριοι και σε άλλες οι Ελληνοκύπριοι, ανέφερε. Πρόσθεσε πως η άρση του αδιεξόδου έρχεται με την κατανόηση του ενός από τον άλλο τω

«Η άρση του αδιεξόδου θα έλθει, όχι για να δεις στην άλλη πλευρά τον εχθρό σου, αλλά τον μελλοντικό σου εταίρο. Η άρση του αδιεξόδου θα έλθει με αλλαγή των νοοτροπιών και την κατάρρευση όχι μόνο των φυσικών τειχών, αλλά και των τειχών στα μυαλά σας. Πιστεύω ότι είναι η στιγμή γι’ αυτό και η άρση του διεξόδου θα έλθει με νέα φιλοσοφία και νέα παραδείγματα», ανέφερε.

Ο κ. Ακιντζί χαρακτήρισε, στο μεταξύ, πολύ παραγωγική τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και είπε πως ελπίζει ότι αυτός θα επισκεφθεί την Κύπρο το Νοέμβριο.

.
«Ακουσε πολύ προσεκτικά τα σημεία μας, συμμερίστηκε επίσης το όραμά μας και είναι επίσης δεσμευμένος να εργαστεί για λύση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι μετέφεραν στον κ. Κέρι τις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας και επεσήμανε ότι υπήρξε κατανόηση.

«Μας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με όσα μοιραστήκαμε μαζί του και μας ενημέρωσε για την επιθυμία του να επισκεφθεί την Κύπρο, ελπίζουμε το Νοέμβριο. Καλωσορίζουμε πολύ αυτή την επίσκεψη», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

ΚΥΠΕ

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα