Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ο τ/κ “λαός” θα πάρει πλέον τη θέση που δικαιούται σε μια νέα ομοσπονδιακή Κύπρο με τη δική του συνιστώσα πολιτεία που θα είναι ίση με εκείνη της “νότιας” Κύπρου, ως αφέντης του σπιτιού του αλλά και ως ιδρυτικός εταίρος, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης προσθέτοντας ότι όταν έρθει η ημέρα θα αποφασίσει (ο τ/κ “λαός”) σε ένα δημοψήφισμα για ένα νέο και λαμπερό μέλλον με ειρήνη, με τη δική του βούληση.

Στο μήνυμά του για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που αρχίζει αύριο, ο Μουσταφά Ακιντζί αφού εξέφρασε τις ευχές του επεσήμανε ότι ακόμη μια Γιορτή των Θυσιών και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής άνθρωποι μετατρέπονται σε ωμά θύματα και βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου, κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στη Συρία με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τραυματίες, εκατομμύρια πρόσφυγες, ο οποίος δεν τέλειωσε ακόμη. Η μεγαλύτερή του ευχή, είπε, είναι να επικρατήσει εκεχειρία και μόνιμη ειρήνη στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Στη δική μας χώρα, την Κύπρο, εργαζόμαστε με σοβαρότητα για την δημιουργία ενός ενωμένου ομόσπονδου κράτους από δύο συνιστώσες πολιτείες ως μια δίκαιη λύση που θα μπορεί να γίνει αμοιβαία αποδεκτή”, είπε. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι η τελευταία συνάντηση των εντατικοποιημένων συνομιλιών θα γίνει την τρίτη ημέρα του μπαϊραμιού, στις 14 Σεπτεμβρίου , θα ενημερώσουν τον κόσμο για την κατάσταση ως έχει και μετά θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα έχει επαφές.

“Αυτή τη γιορτινή ημέρα θα ήθελα να ξέρετε ότι πλησιάζουμε στο τέλος πλέον μιας ζωής σε απομόνωση που ζει ο τ/κ ‘λαός’ εδώ και χρόνια στερούμενος τα συνεταιρικά δικαιώματα σε ένα αναγνωρισμένο κράτος”. Ο τ/κ “λαός”, πρόσθεσε, θα πάρει πλέον τη θέση που δικαιούται σε μια νέα ομοσπονδιακή Κύπρο με τη δική του συνιστώσα πολιτεία που θα είναι ίση με εκείνη της “νότιας” Κύπρου, ως αφέντης του σπιτιού του αλλά και ως ιδρυτικός εταίρος.

Όλες τους οι προσπάθειες, συνέχισε, αφορούν την επίτευξη μιας συμφωνίας στην οποία θα μπορέσουν να πουν “ναι” και οι δύο κοινότητες σε ένα δημοψήφισμα και προς αυτή την επίτευξη συμφωνίας έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο. “Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ωστόσο η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί”. Με λογική και ρεαλισμό πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και στα υπόλοιπα θέματα που απέμειναν, ανέφερε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που φτάσουμε σε ένα δημοψήφισμα “χωρίς αμφιβολία θα δοθεί επαρκής χρόνος πριν τη διεξαγωγή του”. 

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα