Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Την προοπτική δημιουργίας μικτών σχολείων με Έλληνες και Τούρκους μαθητές και εκπαιδευτικούς προωθεί η Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής της.... Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τα θέματα Παιδείας, Μιχαλίνος Ζεμπύλας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Ζεμπύλας, υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας μικτών σχολείων, ενώ αναφέρθηκε σε περιπτώσεις μικτών σχολείων, τόσο στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά και στο Ισραήλ.

 

Στο Ισραήλ, μεικτά σχολεία εμφανίστηκαν τη δεκαετία 1990-2000, με 7 σχολεία να λειτουργούν με Παλαιστίνιους και Εβραίους μαθητές. Ωστόσο τι διδάσκονταν εκεί οι Παλαιστίνοι; Ότι βρίσκονται υπό κατοχή ή ότι πρέπει να τα ξεχάσουν όλα και να ζουν «ειρηνικά» με τους κατακτητές τους;

Ως στόχος των σχολείων στην Κύπρο παρουσιάζεται αυτός «του σεβασμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού, μέσα από συγκεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους που ήδη χρησιμοποιούνται», σύμφωνα με τον επικεφαλής για τα θέματα Παιδείας.

Το ίδιο μας λένε και εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου τα σχολεία να δεχθούν μαζικά μουσουλμανόπουλα στα σχολεία.

Τι θα διδάσκονται στα μεικτά σχολεία της Κύπρου; Τι καλά που πέρασαν οι Έλληνες το 1974 μετά την τουρκική εισβολή;

Θα διδάσκονται όλα μαζί τα παιδιά για τους τόσους αγνοούμενους που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους;

Τι θα περιέχει το μάθημα της ιστορίας; Των Θρησκευτικών;

Επιχειρείται αφελληνισμός της Παιδείας και της Ιστορίας και στην Κύπρο μέσω της τουρκικής εισβολής και της έλευσης εποίκων στο νησί, η οποία και νομιμοποιείται!

πηγή

http://koukfamily.blogspot.gr/2017/04/blog-post_487.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα