Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο Ο Έλληνας κοιμάται νωρίς και ξυπνάει αργά (λαϊκή παροιμία)
Οι νομοθετούντες ενεργούν σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας;
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τι στιγμή που οι χώρες της Ευρώπης, ακριβώς επειδή αντιλήφθηκαν τα αδιέξοδα του παράτολμου εγχειρήματος, ψάχνουν τρόπους για να καταστήσουν δυσχερέστερη την παραχώρηση ιθαγένειας σε μετανάστες, η Ελλάδα προχωρά στην ψήφιση νόμου που διευκολύνει την παραχώρηση ιθαγένειας, με αποτέλσμα η χώρα μας να κινδυνεύει να καταστεί ακόμα πιό ελκυστική για τους ανήμπορους όλης της γής.
Συγκεκριμένα, τα κυβερνητικά κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας του Βελγίου, προετοίμασαν ένα νέο σχέδιο νόμου, το οποίο ήδη έχει υποβληθεί για ψήφιση στη βελγική βουλή.


Με το νέο νόμο δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν εκείνοι που διαμένουν στο Βέλγιο επί πενταετία, από τριετία που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης, με το νέο νόμο είναι απαραίτητη η κατοχή άδειας παραμονής μακράς διαρκείας για εκείνους που θα υποβάλλουν αίτηση για απόκτηση βελγικής ιθαγένειας.
Όσον αφορά τη γλώσσα, είναι υποχρεωτική η γνώση της μιας από τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας (γαλλικά, φλαμανδικά, γερμανικά).
Τέλος, με το νέο νόμο διευκολύνεται η αφαίρεση ιθαγένειας που έχει αποδοθεί σε ξένους, αν αποδειχτεί ότι αυτή χορηγήθηκε με βάση πλαστά δικαιλογητικά (ψεύτικο γάμο) ή αν ο κάτοχος βελγικής ιθαγένειας έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα.
Ο νόμος, που αναμένει τη θετική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου και την έγκριση του κοινοβουλίου, θα τεθεί σε ισχύ εντός του έτους.
Από τις 200.000 Τύρκους που κατοικούν στο Βέλγιο, οι 130 έχουν αποκτήσει την βελγική ιθαγένεια.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Βέλγοι, στον νέο νόμο, έχουν πρόβλεψη για αφαίρεση ιθαγένειας που έχει χορηγηθεί σε ξένους.
Στον ελληνικό νόμο προβλέπεται κάτι τέτοιο;
Αν για παράδειγμα κάποιος που έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με τις πράξεις του εγείρει μειονοτικά ζητήματα ή προβεί σε πράξεις που πλήττουν την εθνική μας ασφάλεια, θα συνεχίσει να διατηρεί την ελληνική ιθαγένεια;
ΙΣΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ.

-http://infognomonpolitics.blogspot.com/

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα