Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οργή, αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού έχει προκαλέσει η παρέμβαση της ειδικής γραμματέως του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτας Καραβασίλη στο τεράστιο πρόβλημα του παράνομου καταυλισμού των Αλβανών λαθρομεταναστών ‘Ρομά’ με τη δημιουργία του ‘ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ’ που προβλέπει την ένταξή τους σε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Πρακτικά, τα μέλη του παράνομου καταυλισμού, τα οποία εκτός της καταπάτησης ξένων ιδιοκτησιών, ελέγχονται και για συχνά επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος άλλων μεταναστών αλλά και κατοίκων της περιοχής, θα …αμείβονται για τα υλικά που έχουν κλέψει, υπό τον όρο ότι δεν θα προχωρούν σε καύση αλλά θα τα ανακυκλώνουν.Το σχέδιο, εκτός από τα νομικά κενά που έχει σχετικά με την διακίνηση της αμφιβόλου προέλευσης υλικών και την
χωροταξική άδεια (προσπαθούν να βαπτίσουν το οικόπεδο πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο) προβλέπει και χορήγηση ειδικής κάρτας εργασίας για τους λαθρομετανάστες ή και τους κατόχους τρίμηνης τουριστικής βίζας με προφανή στόχο την μετέπειτα νομιμοποίησή τους.
Όλα αυτά προϋποθέτουν την παραμονή του καταυλισμού για τουλάχιστον ένα χρόνο και ουσιαστικά επ’ αόριστον. ”Ο Βοτανικός όμως δεν μπορεί να αντέξει ούτε μια μέρα παραπάνω” όπως μας λένε οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής πού δέχονται καθημερινά επιθέσεις και αναπνέουν το τοξικό νέφος από την καύση των καλωδίων και των σκουπιδιών.

“Υπόσχονται μετεγκατάσταση η οποία δεν προβλέπεται για τη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ενώ όποτε έχει επιχειρηθεί εθελουσία καταγραφή του πληθυσμού δεν έχει αξιόπιστα αποτελέσματα” και συνεχίζουν ότι τα επιχειρήματα που προτάσει η κυρία Καραβασίλη οτι δήθεν θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα εαν διακόσιοι λαθρομετανάστες συνοδευτούν μέχρι τις εστίες που διατηρούν στην Αλβανία είναι τουλάχιστον αστήρικτα.
Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την αδιαφορία των αρμοδίων για την παράνομη δόμηση μέσα στις καταπατημένες ιδιοκτησίες ενώ φυσικά επιδεικνύουν διαφορετικό ζήλο για την αντίστοιχη δραστηριότητα των Ελληνων πολιτών.
Μετά τους ιδιοκτήτες της καταπατημένης έκτασης που εχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας τη νομή της περιουσίας τους όπως και αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο για τις οικονομικές και ηθικές βλάβες που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια σειρά έχουν τώρα οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι θεωρούν από εδώ και στο εξής την ειδική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ ως ηθική αυτουργό για όλη την παράνομη δραστηριότητα των λαθρομεταναστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας αντιτίθεται στο παραπάνω σχέδιο όπως έχει αυτό εκπονηθεί και θεωρεί πως η μόνη λύση για το πρόβλημα σε όλες του τις παραμέτρους είναι η με όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατάργηση του καταυλισμού με τον απαραίτητο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του…
Αντίθετα, το σχέδιο εγκρίθηκε από τον Δήμο Ταύρου έπειτα από μεγάλη πίεση των παρατάξεων της Αριστεράς και κυρίως του Σύριζα.
http://greeknation.blogspot.com/

logia-tou-aera.blogspot.com/2012/04/blog-post_7365.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα