Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρναρα σε EBU!!
ERT shutdown: Greece puts pressure on Israeli firm over state broadcaster Ambassador approaches RRsat, an Israeli company that had been helping to keep shut-down station on air Lisa O’Carroll guardian.co.uk, Tuesday 18 June 2013


 Η ΕΡΤ έχει μείνει στον αέρα, παρά τη διαταγή από την κυβέρνηση να κλείσει.
  Φωτογραφία: Ορέστης Παναγιώτου / EPA Tο κλείσιμο της ΕΡΤ: Η Ελλάδα ασκεί πίεση σε ισραηλινή εταιρεία για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Πρέσβης πλησιάζει την RRsat, μια ισραηλινή εταιρεία που βοηθούσε να κρατηθεί ο κλειστός σταθμός στον αέρα

 Οι προσπάθειες για να κρατηθεί ζωντανή η ελληνική κρατική τηλεόραση, αφότου η κυβέρνηση διέταξε να κλείσει, δέχθηκαν ένα πλήγμα, μετά από μια διπλωματική παρέμβαση στο Ισραήλ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε τη βοήθεια του πρεσβευτή του στο Τελ Αβίβ, αφού μία από τις εταιρίες που κρατούσαν την ΕΡΤ στον αέρα ανήκε σε ισραηλινή εταιρεία.
 Οι δημοσιογράφοι κατέλαβαν το στούντιο της ΕΡΤ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι σε θέση να κρατήσουν στον αέρα μια αδιάλειπτη υπηρεσία ειδήσεων, από τις 11 Ιουνίου, όταν ο Σαμαράς διέταξε την αιφνιδιαστική διακοπή λειτουργίας της, χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας που τους παρείχε τεχνικές εγκαταστάσεις για να συνεχίσουν τη μετάδοση στα ελληνικά σπίτια, μέσω τριών δορυφόρων .
 Αξιωματούχοι στην Αθήνα επιβεβαίωσαν ότι ο πρεσβευτής στην Ελλάδα στο Ισραήλ, Σπύρος Λαμπρίνης, είχε συνομιλίες με την ισραηλινή κυβέρνηση, αφού κατέστη σαφές ότι η RRsat, μια ιδιωτική τοπική εταιρεία και υπεργολάβος της EBU, συνέχιζε να μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ μέσω των εγκαταστάσεων uplink που είχε στην Ελλάδα . Αλλά ο αξιωματούχος απέφυγε να πει ότι είχαν προτρέψει την ισραηλινή κυβέρνηση να παρέμβει.

 «Ο πρέσβης παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές μια επιστολή από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξηγώντας τη νέα κατάσταση στην Ελλάδα και καθιστούσε σαφές ότι το εθνικό υπουργείο οικονομίας είναι πλέον η «διάδοχη οντότητα » της ΕΡΤ», δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα Guardian.

 “Δεν προέβη σε κάποια τέτοια απαίτηση, αλλά, ναι, είναι μια μάλλον δυσάρεστη κατάσταση”,

πρόσθεσε ο υπάλληλος ο οποίος επικοινώνησε με τον πρέσβη πριν μιλήσει με τον Guardian. Η EBU έλαβε μια επιστολή από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών προειδοποιώντας την για έννομες συνέπειες της δράσης της την περασμένη εβδομάδα, παρά τη, διεθνή καταδίκη του κλεισίματος του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Γίνεται κατανοητό ότι η RRSat είπε στην EBU ,μέσω επιστολής, ότι αποφάσισε να σταματήσει την μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ, αφότου την πλησίασε άμεσα ο Έλληνα πρέσβης στο Ισραήλ.
Δύο από τους δορυφόρους συνεχίζουν να μεταδίδουν το σήμα, που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα κάποια κάλυψη στην Ελλάδα μαζί με το διαδίκτυο. Οι δημοσιογράφοι μέσα στο κατειλημμένο κτίριο της ΕΡΤ στην Αθήνα, δηλώνουν ότι το προσωπικό συνεχίσει να εργάζεται δωρεάν, βγάζοντας προγράμματα στον αέρα, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές ξαγρυπνούν απ’ έξω.

 Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν αποκοπεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ρεύμα στο κτίριο.

Μετάφραση : LEFTeria-news
- See more at: http://mlagananews.blogspot.gr/2013/06/guardian.html#sthash.5Ltrvqom.dpuf

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα