Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Από πότε είναι “επένδυση” κύριε Στουρνάρα η αλλαγή ιδιοκτησίας κερδοφόρας, ενεργούς επιχείρησης; Επένδυση και ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία, είναι να προσελκύσεις κεφάλαια για να ανοίξουν έναν νέο “ΟΤΕ”, έναν νέο “ΟΠΑΠ”, μία φάμπρικα ή έστω να πάρουν παρόμοια επιχείρηση που βρίσκεται σε αδράνεια. Μα σε τι ηλιθίους νομίζετε ότι...
a> απευθύνεστε;
Το ίδιο παραμύθι λοιόν δια χειρός του εκσυγχρονιστή Στουρνάρα.
Ο ΟΠΑΠ όπως και ο ΟΤΕ, αρμεγόταν επί σειρά ετών από τον θείο Σωκράτη, παρά ταύτα

κατάφερνε να έχει κέρδη. Όπως ο ΟΤΕ που αρμεγόταν (εμείς δηλαδή) και με τις συμβάσεις της Μήζενς.
Οι ιθαγενείς όμως δεν έχουν πάρει είδηση τι σόι “επένδυση” ήταν αυτή του ΟΤΕ. Με το που τον έβαλαν στο χέρι οι Γερμανοί, άρχισαν να ξεπουλούν τα -εθνικής σημασίας- ασημικά του, μέχρι να τον ρημάξουν.


Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτησή μας είναι από κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου και ο σχολιασμός του δημοσιογράφου του “Ριζοσπάστη” είναι:

Συνολικά, δηλαδή, την περίοδο 2002 – 2012,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,795 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γιατί, λοιπόν, τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Εχει κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!

Είναι προφανές:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι αυτό ακριβώς: ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη.
Γι’ αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!

Τον ξεπουλάνε επειδή δεν τους αρκεί ότι ο – ήδη – κατά 66% «μετοχοποιημένος» ΟΠΑΠ αρμέγεται – ήδη – από τους ιδιώτες, «νταβατζήδες», «επενδυτές».
Θέλουν να τον αρμέγουν ολόκληρο. Οι «σωτήρες», δηλαδή, θέλουν να χαρίσουν στην τάξη των κεφαλαιοκρατών, που ήδη αρμέγει τον ΟΠΑΠ, τα (αστρονομικά) κέρδη του, στο σύνολό τους.
Λένε ότι «αποκρατικοποιούν», «μετοχοποιούν», «ιδιωτικοποιούν», δηλαδή ξεπουλάνε, για να «σώσουν» την Ελλάδα. Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη των (κατ’ όνομα) κρατικών επιχειρήσεων. Για να φέρουν λεφτά στα ταμεία του κράτους.

Στην πραγματικότητα, ξεπουλάνε, για να μπουκώσουν με χρήμα, για να διασφαλίσουν κέρδη, πολλά περισσότερα κέρδη, στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, του πραγματικού λόγου του ξεπουλήματος, είναι η υπόθεση του ΟΠΑΠ.
Με πληροφορίες από

http://tsak-giorgis.blogspot.gr
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3726.html

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα