Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σχόλιο : Και ο Τατούλης το βιολί του,μετά το ξεπούλημα των νερών,μάχεται και υπερ του Καλλικράτη,της Ευρώπης των περιφερειών και του διαμελισμού της Ελλάδας.


Μαλιστα σε πρόσφατη συνάντηση του με του Αμερικανό πρέσβη,υπογραμμίσε την διαφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σημειώνοντας ότι αυτό βασίζεται στην ασφάλεια, την ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη όλου του Πελοποννησιακού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά του να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αλλο προφανώς η περιφέρεια και ο Πελοποννησιακός λαός και άλλο η υπόλοιπη Ελλάδα.

 

tatoulis8

Επιστολή στον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ απέστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ζητώντας του «να απεγκλωβίσει τις περιφέρειες από τον σφιχτό εναγκαλισμό της κεντρικής διοίκησης και να επιτρέψει σε όσες θέλουν και μπορούν, να  πάρουν τις τολμηρές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος, η ελληνική οικονομία και η Διοίκηση».

 

Αφορμή η έκθεση της επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για τις Διεθνείς Σχέσεις και Σχέσεις Ασφάλειας (κρατικός οργανισμός) Ντανιέλα Σβάρτσερ, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη και η ανόρθωση της οικονομίας στην Ελλάδα θα έρθουν μόνον μέσω περιφερειών (εδώ).

http://aftodioikisi.gr/

 

Η κυρία Σβάρτσερ προτείνει να υπάρχει μια «bottom up»αλλαγή, από τις περιφέρειες προς το κράτος, μέσω των οποίων θα ξεκινήσει η διαρθρωτική μεταρρύθμιση της Ένωσης και των μελών της. Για την Ελλάδα, η κυρία Σβάρτσερ διαπιστώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις όπως γίνεται προσπάθεια να δρομολογηθούν με προσέγγιση από επάνω προς τα κάτω, δεν έχουν πετύχει. Προτείνει, λοιπόν, να αλλάξει το σύστημα και η εξωτερική υποστήριξη να δοθεί στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να ενισχυθεί εκεί η καινοτομία. Προτείνει μάλιστα να κηρυχθούν «ειδικές ζώνες εκσυγχρονισμού» στις οποίες θα δοθεί η θεσμική δυνατότητα να αναμορφώσουν και να εκσυγχρονίσουν τη διοίκησή τους, και, αν το πετύχουν, ένα μέρος των εσόδων τους να διατεθεί επίσης τοπικά ή περιφερειακά, ως κίνητρο για περαιτέρω προσπάθεια.

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα