Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ...

Ο κ. Παύλος Αποστολίδης είναι Πρέσβης ε.τ., πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Να υπενθυμίσω επίσης την συνημμένη ανάλυση του για το κυπριακό όπου μεταξύ άλλων...
γράφει ότι " in 1974, a Turkish force landed on the island in response to a coup against President Makarios inspired by the Athens –then-rulingjunta".

Δηλαδή η Τουρκία αποβιβάστηκε (landed), (περίπου ειρηνικά) στην Κύπρο (και συνεπώς δεν εισέβαλε, invated), εξ αιτίας του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου και όχι γιατί το σχεδίαζε επί σειρά ετών.

Ως λόγο της "αποβίβασης" δείχνει να αποδέχεται και να δικαιολογεί έτσι την "αποβίβαση" των Τούρκων, το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, χωρίς να αναφέρει ότι με βάση τις συνθήκες εγγύησης η Τουρκία είχε ως μόνον δικαίωμα να επαναφέρει την προτέραν συνταγματικήν τάξην και όχι να καταλάβει το 40% του κυπριακού εδάφους, να δολοφονήσει χιλιάδες ελληνοκυπρίους, να μετατρέψει σε πρόσφυγες το 35% των ελληνοκυπρίων και να κλέψει τις περιουσίες των ανθρώπων αυτών.

Ουδέν επίσης αναφέρει ότι πάγιος στόχος της Τουρκίας ήταν και είναι τουρκοποίηση της Κύπρου και ουδεμία κρίση εκφέρει για το σχέδιο Ανάν τουρκοποίησης της Κύπρου και σχεδόν ψέγει τους ελληνοκυπρίους που το απέρριψαν.

Όλα τα παραπάνω γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, κι εμείς τα καταθέτουμε και συμπληρώνουμε...

Είναι γεννημένος το 1942, απόφοιτος της Νομικής Σχολής, ο «λόρδος» της ελληνικής διπλωματίας εντάχθηκε στο σώμα σε ηλικία 23 ετών και σταδιακά πέρασε από πολλά κρίσιμα πόστα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως του συμβούλου της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, του πρεσβευτή στην Κύπρο, αλλά και του μονίμου αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κορύφωση στην πολύχρονη καριέρα του ήρθε το 1999, όταν τέθηκε από τον Κ. Σημίτη επικεφαλής της ΕΥΠ, με ειδική αποστολή να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν.

stoxos.gr

http://www.eleysis-ellinwn.gr/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα