Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 Βανδαλισμοί στο Ναύπλιο. Έκοψαν σταυρό και αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία από το μνημείο του Δ. Υψηλάντη. Ξήλωσαν κανόνι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Συνεχείς φθορές σε μνημεία της πόλης του Ναυπλίου καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν αφαιρεθεί διάφορα κομμάτια ιστορικών μνημείων.

Πιο συγκεκριμένα
ο σταυρός στη κορυφή του μνημείου στην πλατεία 3 Ναυάρχων στην Πλατεία που είναι το Δημαρχείο, κόπηκε από βάνδαλους και βρέθηκε από κατοίκους της πόλης πεσμένος μέσα στον κήπο που περιβάλλει το μνημείο.

Μια Ελληνική σημαία αφαιρέθηκε επίσης το ξημέρωμα της Τετάρτης. (Μαζί με τον ιστό της! Τέτοια μανία....)

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική σημαία είναι μία εκ των τριών σημαιών που βρίσκονται στο μνημείο. Μία είναι του Δήμου και η άλλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φαίνεται ότι τους βάνδαλους τους ενοχλούσε η Ελληνική σημαία, ενώ με της Ευρώπης δεν είχαν πρόβλημα...

Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για το Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη, το οποίο κατασκευάστηκε στη Βιέννη με παραγγελία του Γεωργίου Υψηλάντη για να χρησιμεύσει σαν οστεοφυλάκειο του αδελφού του, Δημητρίου, ο οποίος απεβίωσε στο Ναύπλιο, στις 5 Αυγούστου του 1832. Το 1843 τοποθετήθηκε στην πλατεία Πλατάνου (πλατεία Συντάγματος), μπροστά από το αλληλοδιδακτικό σχολείο (τζαμί). Το 1951 το μνημείο μεταφέρθηκε στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Στο μνημείο υπάρχει η επιγραφή: «Ου γαρ αθανάτους σφίσι παίδας ηύχοντο γενέσθαι αλλ’ αγαθούς και ευκλεείς», από τον Μενεξένο του Πλάτωνα.

Το πρωί παρατηρήθηκε από πολίτες της πόλης του πως ένα από τα 4 κανόνια που περιβάλλουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Κεντρικό Πάρκο είχε αποκοπεί από τη βάση του και υπήρχαν εμφανή σημάδια ρυμούλκησης του.

Να σημειωθεί πως το κανόνι είναι κατασκευασμένο το 1670. Οι υποψίες στρέφονται κυρίως σε αθίγγανους της περιοχής και σε προσπάθεια να πωληθεί για χαλκός.

Μετά τους συνεχείς βανδαλισμού άνδρες της ασφάλειας Ναυπλίου παρακολουθούν το σημείο επί 24ωρου βάσεως.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα