Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η ευρωπαϊκή οδηγία 2004/18 καθορίζει με σαφήνεια τη συλλογή των αποβλήτων ως έναν από εκείνους τους τομείς όπου το Δημόσιο μπορεί να παραχωρήσει σε ιδιώτες εργολάβους. Η οδηγία έγινε νόμος του κράτους -με τη άλλο- με τροπολογία που κατατέθηκε στις 13 του Μάη 2011 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Η τροπολογία δίνει το «δικαίωμα» στους δήμους «να αναθέτουν σε ιδιώτες με την υπογραφή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, το έργο της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, της καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων»

Οι ιδιωτικές εταιρείες ισχυρίζονται μάλιστα ότι λόγω μικρότερων αμοιβών θα καθαρίζουν τις πόλεις με αισθητά μικρότερο κόστος…

Σωστό. Με την «εκ περιτροπής εργασία» με μισθούς πείνας και με ενοικιαζόμενους , πλαστικοποιημένων και απασχολήσιμων ανθρώπων και την επιδότηση με δημόσιο χρήμα που προβλέπει 400 εκατ. ευρώ, ο κάθε πατριώτης επιχειρηματίας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να γίνει και σκουπιδιάρης.

Στην Θεσσαλονίκη δε ο τομέας των σκουπιδιών έχει παραδοθεί από τον Μπουτάρη στην ιδιωτική εταιρεία “Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης“, στην οποία συμβολικά συμμετέχει η ΚΕΔΚΕ με 35%, ενώ το 65% του κεφαλαίου της κατέχουν οι μεγάλες μονοπωλιακές εταιρείες τωνΟμίλων Βγενόπουλου, Δασκαλόπουλου, Φιλίππου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ,προχωρώντας και ένα βήμα παραπέρα δέχτηκε και «δωρεάν» τη χρήση ιδιωτικών απορριμματοφόρων της πολυεθνικής εταιρείας ISS Facility Services ΑΕ, η οποία πέρα από τις συνεχόμενες καταγγελίες εργαζομένων για καταστρατηγήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, είναι και εταιρεία που χρησιμοποιεί μόνον «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους, και η οποία έχει μονοπωλήσει την καθαριότητα και τη φύλαξη σχεδόν ολόκληρου του δημόσιου τομέα (νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κρατικές υπηρεσίες, όπως Επιθεωρήσεις Εργασίας και ΙΚΑ, ακόμα και υπουργικά γραφεία).

Η έδρα της επιχείρησης ISS Facility Services ΑΕ είναι στη Δανία. Η εταιρία αυτή στις 10 Απριλίου 2008, εξαγόρασε το 100% των μετοχών την Aspis Security A.E.

Τέλος πρόκειται, όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, για θυγατρική εταιρεία της διαβόητης αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs(!)

Ωστόσο το ήδη αποφασισμένο, η κυβέρνηση του παπατζή ΓΑΠ το κάνει πράξη με άλλοθι την απεργία των ανθρώπων που εργάζονται στην καθαριότητα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Μάλιστα!

Γι αυτό όπως μας ενημερώνουν και τα Νέα έχει ξεσπάσει «Επιχειρηματικός πόλεμος, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, έχει ξεσπάσει γύρω από την πίτα της διαχείρισης των 5,5 εκατ. τόνων των αστικών απορριμμάτων που παράγονται σε ετήσια βάση στην Ελλάδα.»

Και ποιοι «μάχονται»;

Η εταιρεία Ηλέκτωρ του ομίλου της Ελλάκτωρ (πρώην Ελληνική Τεχνοδομική), η Ιντρακάτ, η οποία έχει συμμαχήσει με τον γαλλικό κολοσσό Suez, oι κατασκευαστικοί όμιλοι J&Ρ Άβαξ και ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Λάτση σε συνεργασία με τον πολυεθνικό όμιλο Veolia, ο όμιλος Κοπελούζου, η ελληνικών συμφερόντων Εnvitec που διαχειρίζεται την ΕΜΑΚ (Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης).

Ποιος να ασχοληθεί τώρα με τα προβλήματα και με τα αιτήματα μερικών “βρομερών σκουπιδιάρηδων”;


Στρατηγικός στόχος άλλωστε αυτής της κυβέρνησης του παπατζή είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, να συμπιεστεί η αξία της στο έσχατο επίπεδο, και να παραδοθούν οι εργαζόμενοι, κυριευμένοι από τον φόβο της ανεργίας στα χέρια των πατριωτών επιχειρηματιών.
Στον τομέα των σκουπιδιών κρύβεται χρυσάφι

Γι αυτό και στις 13 Αυγούστου 2010 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία, η επιχείρηση SINDA ENTERPRISES COMPANY LIMITED κυπριακή εταιρεία,(για ευνόητους λόγους) από κοινού ελεγχόμενη από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. και εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη, αποκτά κοινό έλεγχο της επιχείρησης «Μεσόγειος ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.»

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι:

Μεσόγειος: Η εργολαβική ή άλλη εκτέλεση πάσης φύσεως τεχνικών και οικοδομικών έργων του Δημοσίου, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η παραγωγή και εμπορία ενέργειας ηλεκτρικής και άλλων μορφών ενέργειας, η διαχείριση τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων.

Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.: Πρόκειται για πιστωτικό ίδρυμα.

Ο όμιλος Λασκαρίδη αποτελείται ως επί το πλείστον από εταιρείες με αντικείμενο δραστηριότητας τον εφοπλισμό και την αγοραπωλησία ακινήτων.

Καθόλου τυχαία η Eurobank σε έκθεση της αναφέρει:

Ο κλάδος της διαχείρισης αποβλήτων προβλέπεται να εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη στα επόμενα έτη λόγω της έλλειψης επαρκών υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τις σημερινές ανάγκες και την υποχρέωση συμμόρφωσης της Ελλάδας με την οδηγία της Ε.Ε.. Το ύψος των απαραίτητων επενδύσεων μέχρι το 2015 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε €5 δισ. και η Μεσόγειος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ο πρόεδρος της Eurobank EFG Equities κ. Κώστας Μητρόπουλος σε δήλωσή του σημείωσε ότι «ο Όμιλός μας έχει δεσμευθεί να ενισχύσει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις που οδηγούν την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη. Με την επένδυση στην Chipita, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, και την Μεσόγειο, πρωταγωνίστριας στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων, ο Όμιλός μας κάνει την δέσμευση πράξη»

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου


Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επενδύσεις στη Πράσινη Οικονομία

Στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης εξωστρεφών και “πράσινων” επιχειρήσεων που έχει υιοθετήσει η Eurobank EFG, προχώρησε σε δύο σημαντικές επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της «πράσινης οικονομίας».
Συγκεκριμένα, προχώρησε:

* στην απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής κάτω του 5% στην εταιρεία «Chipita» και
* σε συνεργασία με τον Όμιλο Λασκαρίδη, μέσω της κοινής εταιρείας SINDA ENTERPRISES COMPANY LIMITED, στην απόκτηση του 40% των μετοχών της εταιρείας Μεσόγειος, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στο κλάδο της διαχείρισης νερού και στερεών και υγρών αποβλήτων

Η στρατηγική του ομίλου της Eurobank EFG ιδιαίτερα στην τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, εστιάζει στην ενεργό και αποτελεσματική στήριξη, με μειοψηφική μετοχική συμμετοχή ή μακροχρόνια χρηματοδότηση δυναμικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς και εταιρειών που επενδύουν σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank EFG Equities θυγατρική εταιρεία του ομίλου, μέσω της Διεύθυνσης Eurobank Equity Partners, σχεδιάζει μια σειρά επενδύσεων σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις με θετικές προοπτικές ανάπτυξης, υψηλή ανταγωνιστικότητα και ισχυρή παρουσία στο “πράσινο” κομμάτι της οικονομίας. Στόχος είναι η ενίσχυση των δυναμικών επιχειρήσεων όχι μόνο με κεφάλαια αλλά και με τεχνογνωσία, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων τους. Η Eurobank EFG μαζί με συνεπενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.
Η Chipita είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων, με παρουσία σε 34 χώρες, πωλήσεις ύψους €515 εκ. το 2009, ισχυρή παρουσία στις Η.Π.Α. και ηγετική θέση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η Chipita, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα συμμετέχει ως μέλος ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG κ. Νικόλαος Καραμούζης, αποκτήθηκε από τον όμιλο Olayan και τον ιδρυτή της κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με απόσχιση από τον όμιλο Vivartia. Στην επένδυση συμμετέχει επίσης και το S.E.E. Fund της Global Finance.

Η Μεσόγειος δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων και την παροχή υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Διαθέτει ειδική τεχνογνωσία σε έργα κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, εργοστασίων μηχανικής – βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και βιολογικών καθαρισμών λυμάτων. Μερικά από τα σημαντικότερα έργα που έχει αναλάβει η Μεσόγειος είναι η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στην Πάφο, η κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης αστικών απορριμμάτων και του χώρου διάθεσης απορριμμάτων του Ηρακλείου Κρήτης, η κατασκευή των ΧΥΤΥ Γραμματικού – Αττικής και Ιωαννίνων, καθώς και η κατασκευή ΧΥΤΥ στο Galati Ρουμανίας.

Ο κλάδος της διαχείρισης αποβλήτων προβλέπεται να εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη στα επόμενα έτη λόγω της έλλειψης επαρκών υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τις σημερινές ανάγκες και την υποχρέωση συμμόρφωσης της Ελλάδας με την οδηγία της Ε.Ε.. Το ύψος των απαραίτητων επενδύσεων μέχρι το 2015 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε €5 δισ. και η Μεσόγειος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου.

Οι απαραίτητες λοιπόν «επενδύσεις» σε όλους τους τομείς- από την προμήθεια των κάδων, την αποκομιδή, την ανακύκλωση, την βιολογική επεξεργασία, τους ΧΥΤΑ, ως και την παραγωγή βιοαερίου από τα σκουπίδια -που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως το 2015- υπολογίζονται σε 5 δισ. ευρώ.

Και πάμε στοίχημα ότι η απαιτούμενη τεχνολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα παραπάνω θα είναι Γερμανικής εταιρίας;

Επίσης η υπόθεση των σκουπιδιών αναδεικνύει τις στενές επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των μεγαλύτερων ομίλων της χώρας, το ιδιότυπο μοίρασμα μίας ολιγοπωλιακής αγοράς, την επέκταση της δραστηριότητας ηχηρών ονομάτων του εγχώριου επιχειρείν σε τομείς που προοιωνίζονται… λαμπρά κέρδη.

Ευχαριστούμε τον «Ιουλιανό» για την αναλυτικότατη παρουσίαση του θέματος.
anattiki.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα