Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Ενώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα μπορούν να ιδρύονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο. Ποιους κινδύνους επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί

 

 

 

Πράσινο φως για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε ο Άρειος Πάγος, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από ανώτερους και εν αποστρατεία στρατιωτικούς.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, δέχθηκε ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, αλλά όχι μέση της ίδρυσης συνδικαλιστικών σωματείων.

Βάσει της απόφασης, θα μπορούν να συνδικαλίζονται αρκεί να ασκούν το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με τους όρους του Αστικού Κώδικα και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Επομένως δεν θα μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό σωματείο, αλλά ενώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ θα εξακολουθήσουν φυσικά να μην έχουν το δικαίωμα στην απεργία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε εισηγηθεί την απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος, λόγω συγκεκριμένων υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι:

*Ο αποκλεισμός των υπερετούντων στις ΕΔ, από τον συνδικαλισμό δεν προσκρούει ούτε στο Σύνταγμα, ούτε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

*Ο περιορισμός είναι θεμιτός, όχι από τη στρατιωτική ιδιότητα καθαυτή, αλλά από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των στρατιωτικών, όπως αυτές προκύπτουν από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της στρατιωτικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ΑΠ, "οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα οριοθετούνται από την επιδίωξη της διατηρήσεως της μαχητικής ικανότητας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του στρατεύματος προς τον σκοπό της διαφυλάξεως της εθνικής ασφάλειας".

Αντίθετη ήταν η εισήγηση του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη, που υποστήριξε ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να απολαμβάνουν τα ατομικά δικαιώματα της συνενώσεως και της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις ανώτερων στρατιωτικών, που υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα θέσει σε κίνδυνο την στρατιωτική πειθαρχία, που αποτελεί το θεμέλιο του αξιόμαχου του στρατεύματος.

Θεωρούν μάλιστα ότι θα πληγεί η συνοχή ελληνικού στρατού και φέρνουν ως παράδειγμα τα όσα έχουν συμβεί στην Ελληνική Αστυνομία

 

NEWS24.GR

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα