Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Χιώτικη απόβαση στη Σμύρνη

Στην τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» (21-3-2011) βρήκαμε την αναφορά για την αδελφοεκδήλωση της Σμύρνης, όπου Χιώτες και Τούρκοι εμποροβιομήχανοι, κόντρα στα τεχνητά ψευδοπροβλήματα που εκδηλώθηκαν πριν 189 χρόνια, ένωσαν τις φωνές τους κατά της συνθήκης Σένγκεν και των …πολεμικών αεροσκαφών. Όπως διαβάζουμε στην ανωτέρω τουρκοφυλλάδα το ελληνικό έθνος εκπροσώπησαν ορισμένοι επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων κομβικό ρόλο είχε κάποιος Αντώνης Ζαννίκος, πρόεδρας του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χίου και ο εκ Πειραιώς ορμώμενος συνάδελφός του Γ. Κασιμάτης, ενώ για τους βασιβουζούκους μίλησε ο Εκρέμ Ντεμιρτάς, πρόεδρας του ΙΤΟ.

Το πρώτο δώρο που μετέφεραν οι δικοί μας (μπορούσαν οι άνθρωποι να πάνε επίσκεψη με άδεια χέρια;!) ήταν οι εργώδεις τους προσπάθειες να ρίξουν τα τείχη που έχτισε κάποιος ξενοφοβικός Φράγκος, ονόματι Σένγκεν, και τα οποία μας χωρίζουν από τα μεχμετζίκ, τους γκριζόλυκους εμπρηστές δασών, την ΜΙΤ και άλλα αδέρφια μας. Ώς στιγμής άνοιξε μόνο η κερκόπορτα της ελεύθερης εισόδου για τα πράσινα διαβατήρια και τώρα γίνεται προσπάθεια και για την κεντρική πύλη (των μπλε διαβατηρίων). Η γενναιόφρων ανταπόδοση ήρθε αμέσως από τον Εκρέμ Εφένδη, που τους απηύθυνε λόγο παρηγορητικό για «στόχους εμπορικών συναλλαγών με τζίρο 10 δισ.», για «πτώση κάθε ψυχολογικής μπάρας στο Αιγαίο» κτλ. Πώς να μην συγκινηθούν οι δικοί μας από τόση χουβαρντοσύνη;

Κατόπιν οι απόγονοι του Νικηταρά και του Πλαστήρα παρουσίασαν τον τουριστικό οδηγό της Χίου στην τουρκική γλώσσα, που εξεδόθη από το εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του νησιού. Εκεί ο σεϊχουλμουχτάρης Ντεμιρτάς επιδοκίμασε βεβαίως την πρωτοβουλία, όμως επιδαψίλευσε στους εμπνευστές της οδηγίες για μια πιο ουσιαστική της αξιοποίηση: «Ο τουριστικός οδηγός στα τουρκικά είναι μόνο η αρχή. Βάλτε στα ρεστοράν σας μενού και στα τουρκικά και βάλτε στα τελωνεία σας προσωπικό που να ξέρει τουρκικά», ήταν τα σοφά του λόγια, ενώ κατά μη επιβεβαιωμένη μαρτυρία στηλίτευσε στον οδηγό την απουσία πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος, ως απομεινάρι του φοβικού παρελθόντος των ραγιάδων.

Αλλά προχώρησε και παρακάτω. Αποδεικνύοντας την οργανική ένταξή του στην μεγάλη χορεία των φιλελλήνων και ειρηνιστών Τούρκων (Τσιλέρ, Ετζεβίτ, Μουσταφά Κεμάλ, Αμπντουλχαμίτ, Μπαρμπαρόσα, Τζένγκις Χάν…) δήλωσε πως επιθυμεί «το Αιγαίο να μην είναι μια θάλασσα που μας χωρίζει αλλά μια θάλασσα που μας ειρηνεύει. Θέλουμε στο Αιγαίο αντί να ακούμε τα πολεμικά αεροπλάνα, να ακούμε τους γλάρους, τα αλιευτικά και τα τουριστικά σκάφη. Για αυτό θα συνεχίσω την κάμπανια που για χρόνια κάνω, να μην πετάνε πολεμικά αεροπλάνα στο Αιγαίο». Έ, κάπου εκεί ο Ζαννίκος ένιωσε μέσα του να σκιρτούν όλοι οι γενναίοι του πρόγονοι. Σκούπισε το δάκρυ που αυλάκωσε το μάγουλό του και δήλωσε περήφανα: «Πλέον δεν πρέπει να κλεινόμαστε στους εαυτούς μας. Οι Τούρκοι δεν μας φοβίζουν πια! Ακόμα και αν τα τουρκικά αεροπλάνα πετάνε από επάνω μας, δεν μας φοβίζουν. Το αν θα πετάνε τα αεροπλάνα εσείς το ξέρετε, βενζίνη ξοδεύετε, δεν μας αφορά. Εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να αναπτύξουμε διάφορες συνεργασίες»!

Κείνη τη στιγμή, λέει, ακούστηκε ένα εξώκοσμο τρίξιμο στην αίθουσα. Να ήταν τα κόκκαλα των 52.000 σφαγμένων Χιωτών του 1822; Των πεταλωμένων Ιώνων παπάδων του 1922; Του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού; Ως «Αντιφωνητής» δεν μπορούμε να αποφανθούμε με βεβαιότητα.

 

 

ΠΗΓΗ

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα