Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Παραθέτουμε τα σχόλια του ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ σχετικά με σημερινό άρθρο του ιστολογίου του Μ. Ιγνατίου που αναρτήσαμε το πρωί  Το Θέμα της Στρογγύλης…
ΣΧΟΛΙΑ:
Κύριε Ιγνατίου, ο ‘Ειδικός Συνεργάτης’ που γράφει το άρθρο μήπως τυγχάνει να είναι απο το Μαξίμου; (Λέω εγώ τώρα…)

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βγάινει κανείς απο τη κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση να απαντήσει ΚΑΘΑΡΑ στο θέμα. π.χ. Οι AOZ ακουμπάνε.

Πέραν τούτου όμως με την αλλαγή της χρήσης του “νησιού” σε “αρχαιολογικό χώρο”, η Στρογγύλη παύει να είναι προσβάσιμη σε οιονδήποτε.

Παράλληλα παύει να έχει την οικονομική ζωή που είχε μέχρι τώρα από την ελεύθερη διακίνηση πολιτών σε αυτή ή έστω επειδή είχε ή επειδή πιθανόν να έχει ένα φάρο, γιατί άλλαξε η χρήση της. Σημειώστε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μπορεί να έχουν και άλλη χρήση. Αυτό είναι το σημαντικό σημείο της υπόθεσης, η αλλαγή χρήσης που οδηγεί στην αλλαγή πάσας οικονομικής δραστηριότητας που υπήρχε πάνω στο νησί! Η σημασία είναι στις λεπτομέρειες και η αλήθεια πάντα πονάει… “Αυτονόητο” δεν υπάρχει και το “αυτονόητο” παραμένει ένα απο τα όπλα της προπαγάνδας.

Το νησί δεν είναι πλέον κατοικήσιμο. Όσο για το στρατιωτικό άγημα που υπάρχει επάνω του, σε λίγο καιρό αυτό αναγκαστικά θα αποχωρήσει.

Ένα ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι θα χρειασθούν εκσκαφές στο νησί που θα κρατήσουν δεκαετία. Με τι λεφτά θα γίνουν;. Σε όλη την Ελλάδα οι εκσκαφές στους αρχαιολογικούς χώρους έχουν σταματήσει! Η ιστορία αυτή είναι μιά νάρκη.

H Στρογγύλη λόγω του μικρού μεγέθους της μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν “βραχονησίδα” ή σαν μεγάλος “βράχος”. Αν προσπαθήσετε, θα θυμηθείτε ότι επι χρόνια τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρονται στα πολύ μικρά “νησιά” της Ελλάδας με τον όρο “βραχονησίδες” (βράχοι), κάτι που δεν μου αρέσει.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ότι αυτά έχουν οικονομική ζωή. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του άρθρου 121 του Νόμου της Θάλασσας που αναφέρεται.

Το κρίσιμο λοιπόν σημείο στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μιας χώρας είναι η ύπαρξη οικονομικής ζωής σε όσο το δυνατό περισσότερα νησιά, κάτι που τα μεγάλα νησιά δεν το χρειάζονται…

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι, πόσο αλλάζει με τη συνεισφορά του ένα νησάκι την έκταση τη συνολικής ΑΟΖ της χώρας. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να ενισχύεται η οικονομική του ζωή και να μη εξαφανίζεται έντεχνα όπως έγινε στη Στρογγύλη.

Δυστυχώς πολλοί “δημοσιογράφοι” και “νομικοί” αγνοούν ή “θέλουν” να αγνοούν αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια και “ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα…” για να ξεγελούν τον κόσμο.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο για την Ιαπωνική ΑΟΖ. Διαβάστε το, για να δείτε τί κάνουν άλλοι όταν έχουν προβλήματα με γείτονες. Στο video φαίνεται πως οι Ιάπωνες μετέτρεψαν την κορυφή σε ένα ηφαίστειο (μεγαλύτερη απο το μέγεθος της Στρογγύλης) που εξείχε απο τη θάλασσα δημιουργώντας “νησί”. Είναι πολύ διδακτικό να δείτε πως υπερασπίζεται η Ιαπωνία με τεχνολογία αυτά που δικαιούται, πως επικυρώνει τα δικαιώματα της στην ΑΟΖ της

Η Ελλάδα αντίθετα δεν αφήνει τους πολίτες της να ανέβουν στη Ζουράφα, τα Ίμια και τώρα στη Στρογγύλη γκριζάροντας περιοχές στο Αιγαίο δηλαδή παραχωρώντας Ελληνκό έδαφος.

Υπάρχει και προηγούμενο όμως. Η απόφαση για τη Στρογγύλη δεν φαίνεται να είναι τυχαία.

Λίγα ακόμη για τη μέθοδο χωρισμού των ΑΟΖ με μέση γραμμή

Η μέθοδος χωρισμού των ΑΟΖ με τη μέθοδο της Μέσης Γραμμής δεν ανακαλύφθηκε απο εμάς. Την έχουν εφαρμόσει πολλά κράτη. Διαφωνία δεν υπάρχει για τον τρόπο που εφαρμόζεται αλλά για το αν μια περιοχή πρέπει να συμπεριληφθεί κατά τον υπολογισμό ή όχι. Ίσως βρείτε και ενδιαφέρον να δείτε και τις ΑΟΖ άλλων χωρών εδώ (χαραγμένων με τη Θεωρία της Μέσης Γραμμής).

Δεν είμαι σίγουρος αν κάτι τέτοιο το βρείτε σε άλλο ιστολόγιο διεθνώς. Στην Ελλάδα το zcode  το έκανε πρώτο, για να μας δείξει πως αντιλαμβάνονται διεθνώς τις ΑΟΖ οι διεθνείς ωκεανογραφικές υπηρεσίες. Οι ωκεανογραφικές υπηρεσίες δέχονται ότι μπορεί να έχουν κάνει λάθος στον υπολογισμό των ΑΟΖ με τη μέθοδο της μέσης γραμμής μιας χώρας, δεν λένε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιείται η μέθοδος αυτή.

Προφανώς ο ''Ειδικός Συνεργάτης'' σας δεν σας τα είπε καλά ούτε σε αυτό. 

Οι Τούρκοι στην Μαύρη Θάλασσα τη θεωρία της Μέσης γραμμής εφάρμοσαν για να ανακηρύξουν την ΑΟΖ τους. Δέστε τη στο τέλος του άρθρου εδώ.

Κάποιοι “Έλληνες” όμως φαίνεται ότι δεν θέλουν να γίνει σωστά ο διαχωρισμός των ΑΟΖ. Το “γιατί” κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ευνόητο., αφενός για να καθυστερεί η ανάπτυξη και αφετέρου γιατί εξυπηρετούνται συμφέροντα τρίτων. Είναι πολλά τα λεφτά.

Το ότι μερικοί κάνουν τον κουτό και τον κουφό δεν είναι τυχαίο. Προφανώς στο θέμα της ΑΟΖ θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα. Η Τουρκική ΑΟΖ θα ακουμπήσειτην Αιγυπτιακή. Ο πρώην Τουρκογλου φαίνεται ότι το ξέρει ήδη αυτό. Χρήσιμο είναι να διαβάσετε και τα άρθρα εδώ και εδώ.

Θα αντιληφθείτε περισσότερα για το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ.


Ανωτέρω, ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως ήταν πρίν την απόφαση αυτή. O χάρτης αυτός έχει σχεδιασθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής όπως είθισται διεθνώς και με την προυπόθεση ότι η Στρογγύλη έχει οικονομική ζωή, κάτι που ίσχυε μέχρι πρότινος. Όπως παρατηρείτε στο χάρτη, στη περίπτωση αυτή, η Ελληνκή ΑΟΖ “ακουμπάει” την Κυπριακή ΑΟΖ.

Δυστυχώς, η Στρογγύλη πλέον δεν έχει οικονομική ζωή και αυτό γίνεται με τη μετατροπή της χρήσης της σε “αρχαιολογικό χώρο” και όχι πχ. σε “Μουσείο” (τα Μουσεία συνήθως κτίζονται εκτός αρχαιολογικών χώρων και στη Στρογγύλη δεν υπάρχουν). Έτσι, η Στρογγύλη δεν συνεισφέρει πλέον τίποτα στην Ελληνική ΑΟΖ πλήν τη περιοχή των χωρικών υδάτων της, μια περιοχή που είναι σε ακτίνα 6 περίπου ναυτικά μίλια γύρω απο το κέντρο της.

OΡΙΣΜΟΣ ΝΗΣΙΟΥ:
Nησί ορίζεται κάθε βράχος της θάλασσας που παραμένει πάνω απο το νερό όταν η επιφάνεια του νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας ανεβαίνει.
Οι αναφορές περι βραχονησίδων περνούν στο λαό άλλα μηνύματα.

Στη διασύνδεση εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την επίσημη θέση της πολιτείας όπου επιβεβαιώνεται ότι η μεθοδολογία της μέσης γραμμής αποτελεί την πάγια θέση της για το διαχωρισμό των ΑΟΖ.


Και ξαφνικά η Στρογγύλη βρέθηκε να έχει αρχαία ενώ η Ελληνική ΑΟΖ μίκρυνε!!!
To 2013 ανακάλυψε ξαφνικά το υπ. Εξωτερικών ότι η Στρογγύλη έχει αρχαία; Τυχαία γίνεται αυτό; Eίστε καλά; Mέ τι λεφτά θα βγάλουν τα αρχαία από το έδαφος, που τα ταμεία όλα είναι άδεια; Για μια δεκαετία και περισσότερο, που θα γίνονται οι εκσκαφές θα υπάρχει κάποια οικονομική ζωή; Τί απλοί άνθρωποι που είναι κάποιοι Έλληνες…

Η Στρογγύλη όμως είναι και μέλος του δικτύου Ναtura 2000 προστασίας της φύσης, που σημαίνει ότι της επιτρέπεται πολύ περιορισμένη οικονομική ζωή. Αυτό έγινε το 1992-1993 επι Μητσοτάκη. Θα μιλήσω σε άλλο άρθρο αργότερα. Αυτό δημιουργεί και άλλα προβλήματα.

Aποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή!

Τόσο καιρό μόνο ακούτε… Να μάθετε και να ψάχνετε…

Αν διαβάσετε τις διασυνδέσεις που έχω δώσει στο κείμενο, θα διαπιστώσετε ότι η απόφαση του υπ. Εξωτερικών δεν ήταν τυχαία και μάλιστα αναμενόταν!

Οι παπαγάλοι δούλευαν για πολύ καιρό στο θέμα και προετοίμαζαν τον κόσμο για την επερχόμενη απόφαση, που σύμφωνα με τους νόμους της προπαγάνδας θα έσκαγε μέσα σε ένα success story! Το success story είναι ότι ξαναξεκίνησαν οι συνομιλίες για τις ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου…

H Ελλάδα έχει μαζέψει στα υπουργεία όλους τους σαχλαμάρες. Η πολιτεία έχει σαπίσει. H χώρα δεν κυβερνάται απο πατριώτες. Η κατάσταση είναι τραγική.

Oι προβλεψεις μας και πάλι επαληθεύονται

Σας ενημερώνω ότι στην Αδριατική Αμερικανική εταιρεία ξεκινάει την έρευνα για φυσικό αέριο. Για τη θέση στην οποία πρόκειται να γίνουν οι έρευνες δείτε εδώ. Οι “άλλοι” τότε πόρδιζαν ως συνήθως.
 
Κάποιοι τώρα θέλουν θέσεις συμβούλων, άλλοι θέση στη διαχείρηση των φυσικών πόρων και άλλη θέση στο μελλοντικό “Εθνικό” Συμβούλιο Ασφαλείας της Ελλάδας. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Όπου υπάρχει “γωνία” να έχουν περίπτερο. Απο κάτι τέτοια “καρύδια” βούλιαξε η Ελλάδα και θα συνεχίσει να βουλιάζει όσο ο λαός συνεχίζει να πιστεύει τον κάθε γυρολόγο και απατεώνα που τα ΜΜΕ του τον παρουσιάζουν σαν ειδικό. Είναι πολλά τα λεφτά και όλοι ξέρουν τι κάνουν.

Το γεγονος είναι οτι το zcode-gr.blogspot.jp είναι δύσκολος αντίπαλος και με επιχειρήματα και έχουν δυσκολία να τον βγάλουν λάθος. Στέλνουν κατι τσικό να τον αποδέιξουν για μαρίδα με κατι κολπα δημοτικού. Κατι δικηγοράκια της φακής θέλουν να μάθουν ότι μπορούν ώστε όταν και άν πουν κατι να μη τους πατωσει.

Παρότι το θέμα που αναδείξαμε στον «Λόγιο Ερμή» έγινε ερώτηση στην Βουλή απο τον Ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο απάντηση καμία:


Eτσι η ΓΡΑΜΜΗ είναι: Αγνοείστε τους είναι περιθωριακοί είναι τρελλοί είναι απατεώνες!!!

ΜΟΚΟ ΟΛΟΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΟΖ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Η ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

www.logiosermis.net

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/09/blog-post_8756.html#ixzz2exg7lfpj

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα