Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 

«Η αξία των λιγνιτικών αποθεμάτων των μονάδων, που θα παραχωρηθούν στους ιδιώτες, ανέρχεται στα 300 δισ. ευρώ,όσο δηλαδή είναι και το δημόσιο χρέος της χώρας. Πρόκειται, λοιπόν, για εκχώρηση εθνικού πλούτου και όχι για απελευθέρωση ενέργειας», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παντελής Καραλευθέρης, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων, με αφορμή το άνοιγμα της διαδικασίας απελευθέρωσης της ενέργειας, με το «σπάσιμο» της ΔΕΗ και την πώληση του 30% σε ιδιώτες.

Το τμήμα αυτό της επιχείρησης, η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», αφορά στο 30% των λιγνιτικών μονάδων, στο 30% των υδροηλεκτρικών μονάδων, στο 30% των μονάδων φυσικού αερίου και στο 30% των πελατών της εταιρίας.

Το ζήτημα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από χθες και σήμερα, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ συσκέπτεται και θα προκαλέσει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που χρειάζεται για να αντισταθεί σε αυτή την επιλογή, γιατί η θέση της είναι ότι δεν μπορεί αυτή η επιλογή να περάσει, τονίζει ο κ. Καραλευθέρης και συνεχίζει: Γιατί είναι τελείως παράλογο η μεγαλύτερη παραγωγική δυναμική της χώρας με την επίκληση της απελευθέρωσης να εκχωρηθεί. Ουσιαστικά είναι επίκληση αφού η απελευθέρωση έχει συντελεστεί στην Ελλάδα με το 30% της παραγόμενης και διατιθέμενης προς πώληση ενέργειας να παράγεται από ιδιώτες. Το θέμα, είπε, είναι ότι οι συγκεκριμένοι αυτοί ιδιώτες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία αλλά και δυναμική και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από ένα μείγμα καυσίμων προερχόμενο από πολλές πηγές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ανταγωνιστική.

Επειδή, είπε, δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν έρχονται τώρα χρησιμοποιώντας την πολιτική ηγεσία, η οποία αυτήν τη στιγμή δεν έχει τη δύναμη να πει όχι, αλλά και την τρόικα, για να επιβάλουν μια κάθετη διάσπαση στην εταιρεία, ευαγγελιζόμενοι την απελευθέρωση. Αυτό, υπογραμμίζει, δεν είναι απελευθέρωση, αλλά παραχώρηση της μεγαλύτερης βιομηχανία της χώρας στους ιδιώτες. Νομίζω, είπε, ότι αυτό ουσιαστικά συνιστά εκχώρηση μιας εθνικής περιουσίας. Κάτι που οι πολίτες από μόνοι τους καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να σταθεί. Εκτιμώ, συνέχισε, ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν οι φυσικοί ιδιοκτήτες αυτής της παραγωγικής δύναμης εάν θέλουν να πουλήσουν ή όχι την επιχείρηση. Η ΔΕΗ ανήκει στον ελληνικό λαό, ο οποίος έβαλε όλα αυτά τα χρόνια τα κεφάλαια για να φτάσει το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι το ακρότατο σημείο της χώρας. Ποίος θα πάει αύριο ρεύμα στην Ψέριμο; Έχουμε, πρόσθεσε, το παράδειγμα της τηλεφωνίας όπου για 20-30 σπίτια δεν στήνεται κεραία. Αναμενόμενο είναι, υποστηρίζει, να εγκαταλείψουν την περιφέρεια και να ασχοληθούν με τον κεντρικό κορμό της Ελλάδας που στο όνομα της απελευθέρωσης θα έχουν καρπωθεί τα ενεργειακά αποθέματα της ΔΕΗ τα οποία είναι ανυπολόγιστα. «Μόνον η αξία των λιγνιτικών κοιτασμάτων που θα παραχωρηθούν ανέρχεται πάνω από 300 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 30% των μονάδων που θα παραχωρηθούν έχει στο υπέδαφός του λιγνίτη αξίας 300 δισ. «εκεί βρίσκεται η μπάνκα».

Και καταλήγει:

«Αυτό είναι διατεθειμένο το ελληνικό δημόσιο να το παραχωρήσει στους ιδιώτες, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι η αξία των μονάδων. Η χώρα μας η οποία χρωστάει συνολικά 300 δισ. θα παραχωρήσει το ισόποσο στους ιδιώτες μόνο στο όνομα της απελευθέρωσης; Ποιάς απελευθέρωσης;», διερωτάται.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα