Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Ο χώρος είναι έρημος και παραμένει απρόσκλητος για τους επισκέπτες. Γνώρισε παγκόσμια προβολή πριν καν δοθεί στο κοινό και η φήμη του ταξίδεψε σ' ολόκληρη την γη . 

Ο λόφος Καστά βρίσκεται στο όριο της εγκατάλειψης.
Ο δήμαρχος της Αμφίπολης λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΝΤ1: 
«Είναι ανοιχτός ο πόλεμος που γίνεται στην Αμφίπολη και καταλήγω σ αυτό το συμπέρασμα από τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θεωρώ από την δικιά μας πλευρά μας άμα δεν κάνουμε και εμείς τις ενέργειες μας αυτές θεωρούμε ότι συμβάλλουμε σε μια εθνική προδοσία»
Οι διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο, πως από το Ιανουάριο του 2015 έλεγαν πως σε 6 μήνες θα είναι επισκέψιμο, 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και το μνημείο φαίνεται εγκαταλελειμμένο.
Οι κάτοικοι της περιοχής φωνάζουν πως πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για το μνημείο, με σκοπό να βοηθήσουν και την περιοχή να αναπτυχθεί, με τους πολλούς τουρίστες.
Τέλος η Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε: 

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το ταφικό συγκρότημα. Ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να δοθεί στο κοινό, να γίνει επισκέψιμο, να ενταχθεί στην UNESCO, κάτι που και η ίδια η επιτροπή της UNESCO, σε επίσκεψη της όταν πέρασε και από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το είχε προτείνει το 2015. Είναι απαράδεκτο να παραμένει σε τέτοια κατάσταση, εκτεθειμένο το μνημείο στην φθορά του χρόνου, αβοήθητο, χωρίς εργασίες συντήρησης  και στερέωσης, χωρίς την προστασία που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να του προσφέρει.»

Δείτε το βίντεο από newpost.gr:
 
 

 

http://amfipolinews.blogspot.gr/2017/02/blog-post_869.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα